Elke stem telt | 21 tot en met 26 maart 2022

Van 21 tot en met 26 maart is het de Week van de Psychiatrie. In die week wordt op allerlei plekken extra aandacht besteed aan psychiatrie, mensen met een psychiatrisch verleden, hulp aan mensen met psychiatrische aandoeningen, etc.

Is zo’n week nog nodig?
Jazeker! Mensen met een psychiatrisch verleden (of heden) krijgen nog vaak te maken met vooroordelen. Daardoor missen ze kansen, of raken ze aan de zijlijn. Niet iedereen weet ook waar hulp te vinden is in geval van psychische nood. En dat kan voor heel nare situaties zorgen. Niet alleen voor degene met de vraag, maar ook voor zijn of haar omgeving.

24 maart: Dag rond MHFA
Stichting Impulzz en Power by Peers slaan de handen ineen en organiseren op donderdag 24 maart een dag rondom Mental Health First Aid (MHFA). Psychiatrie Migranten hebben vaak te maken met een cultuur waarin het spreken over psychische aandoeningen niet voor de hand ligt. Er heerst nog een taboe op. Tijdens de dag die wij organiseren besteden we extra aandacht aan ‘de stem van migranten’. Wat is hun beleving omtrent psychiatrie en andere psychische aandoeningen.

De workshop MHFA leert je signalen van psychische aandoeningen te herkennen. Ook leer je hoe je iemand vervolgens verder kunt verwijzen naar de juiste hulpverleners. De MHFA trainning is vaak letterlijk van levensbelang!

Tijd Programma Spreker(s)
10.00 tot 10.30 uur Workshop MHFA (1e hulp bij psychische aandoeningen), Blok 1: Sunita Chote-Oedit
11.00 tot
11.30 uur
Workshop MHFA (1e hulp bij psychische aandoeningen), Blok 2: Sunita Chote-Oedit
11.30 tot 12.30 uur Hapjes uit diverse keukens, broodjes
12.30 tot 13.30 uur Presentatie: De beleving van psychische aandoe-
ningen bij migranten
Mercan Akin en Sohaila Torabi
14.00 tot 16.00 uur Virtual Reality-ervaring Ervaar met een VR-bril hoe het is om in een psychose te zitten. René van der Weerd en Ertugrul Gok

Voor wie?
De middag is bedoeld voor iedereen die graag iets wil horen over ‘de stem van migranten en psychiatrie’ en/of wil weten wat MHFA is.

Waar?
Op locatie bij Stichting Impulzz en Power by Peers, Rhonedreef 40, 3561 VA Utrecht.

Kosten?
Gratis!

Aanmelden
Aanmelden of vragen stellen kan via e-mail bij de volgende contactpersonen:

Meer informatie over de Week van de Psychiatrie op de betreffende website.

Categories jaar 2022