Het inspirerende verhaal van Bertus, client van Impulzz

Bij Stichting Impulzz zetten we graag onze cliënten in de schijnwerpers en vandaag willen we het bijzondere verhaal van Bertus met jullie delen.

Mijn naam is Bertus, ik ben 59 jaar en kom al sinds de opening naar Stichting Impulzz. Na jaren van ziekte en zware ontstekingen aan mijn benen en bekken, was ik op zoek naar een manier om mijn leven weer op de rails te krijgen. Ik meldde me aan voor verschillende dagbestedingsactiviteiten in Utrecht, maar ontdekte al snel dat de aangeboden activiteiten niet bij mij pasten. Knippen, plakken en kleien waren niet mijn ding. Ik heb mijn hele leven aan sport gedaan en vond dus geen voldoening in deze dagbestedingen, totdat ik in contact kwam met Impulzz.

In eerste instantie dacht ik dat ik nooit meer zou kunnen sporten. Samen met mijn persoonlijke begeleider stelde ik een programma op met als doel: terugkomen en doelen bereiken. Na het deelnemen aan verschillende activiteiten zoals zwemmen, tuinieren, tafeltennis en fitness, ontdekten we dat tafeltennis in mijn rolstoel mij goed afging.

Na veel training, goede voeding en begeleiding, deed ik in 2022 mee aan een para-toernooi waar ik de tweede plaats behaalde. In 2023 nam ik deel aan de Nederlandse Kampioenschappen para-tafeltennis in Zwolle, waar ik brons won. Na deze successen heb ik mijn voeding en leefstijl weten aan te passen, en sindsdien heb ik aan verschillende para-tafeltennistoernooien meegedaan, waar ik telkens als eerste eindigde.

Mijn doelstellingen blijven belangrijk voor mij. Nu, drie jaar later, ga ik op 29 juni proberen de beste van Nederland te worden in rolstoel tafeltennis. Als ik terugkijk naar de tijd voordat ik me aanmeldde, had ik nooit kunnen dromen dat ik weer licht zou zien aan het einde van de tunnel. Naast de actieve manier van dagbesteding, heeft de saamhorigheid binnen de groep mijn leven weer compleet gemaakt..

Doelstellingen bereiken

De begeleiding en steun die ik heb ontvangen, hebben me niet alleen fysiek sterker gemaakt, maar ook geholpen om een gemeenschap te vinden waarin ik me thuis voel. Dit verhaal toont aan hoe de juiste begeleiding en een ondersteunende omgeving wonderen kunnen doen. Dankzij deze steun heb ik mijn leven weer op de rails gekregen en ben ik klaar voor nieuwe uitdagingen en overwinningen.

Dankzij het geweldige team van begeleiders heb ik mijn doelstellingen niet alleen bereikt, maar heb ik ook de kracht en het vertrouwen gevonden om nog grotere dromen na te jagen. Het is meer dan een dagbesteding; het is een gemeenschap die inspireert, motiveert en ondersteunt.

Laat je inspireren

Laat het verhaal van Bertus een bron van inspiratie zijn voor iedereen die worstelt met tegenslagen en op zoek is naar een nieuwe richting in het leven. Zijn reis toont aan dat, met de juiste begeleiding en een ondersteunende omgeving, je de kracht kunt vinden om je doelen te bereiken en je dromen te verwezenlijken.

Bij Stichting Impulzz geloven we in de potentie van ieder individu en bieden we de tools en steun om te groeien en te bloeien. Of je nu een passie hebt voor sport, creativiteit of iets anders, er is altijd een plek voor jou in onze gemeenschap.

Categories jaar 2024

Leave a Comment